Mondhygiëne volwassenen

Mondhygiëne en poetsinstructie

Met een vaste beugel is het belangrijk tanden en kiezen netjes schoon te poetsen. Neem wat extra tijd en geef wat extra aandacht. Want het is goed te doen.

Poets drie keer per dag
Poets de tanden drie keer per dag. Gebruik een tandpasta met fluoride en poets minimaal 2 minuten.

Tandenborstel met kleine borstelkop
Gebruik een tandenborstel met een kleine borstelkop en een recht handvat. De kop moet een glad oppervlak hebben, alle borstelhaartjes moeten even lang zijn. Dus gebruik geen tandenborstel met profiel.

Elektrische tandenborstel of handtandenborstel
Een elektrische tandenborstel en een handtandenborstel zijn allebei geschikt. Bij een elektrische tandenborstel draait de kop zelf rond. Bij een handtandenborstel beweegt zelf u de kop met korte horizontale bewegingen.

Tandpasta met fluoride
Elk merk tandpasta is geschikt, zolang er maar fluoride in zit.

Ragers
Ragers zijn verkrijgbaar bij de drogist en apotheek. Het makkelijkste is een conische rager met een hoek erin. U kunt de rager meerdere malen gebruiken.

Mondspoelmiddel
Fluoride maakt de tanden sterker. Een mondspoelmiddel ondersteunt de mondhygiëne en geeft extra fluoride. Gebruik een fluoride spoelmiddel (225 – 500 PPM fluoride) in de loop van de middag. Volg de aanwijzingen op de verpakking en spoel ongeveer 30 seconden. Eet en drink daarna 30 minuten niet. Spoelen is geen vervanging van het poetsen, maar een aanvulling.

 

POETSEN MET BEUGEL

POETSEN ZONDER BEUGEL

Pijnklachten buiten openingstijden
Heeft u buiten openingstijden last van ernstige klachten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag? Bel dan de Mondzorg Poli via 036-3035290.

Geplande afspraken inzien?
Controleren wanneer uw afspraak gepland staat? Log in via MijnBeugelOnline om uw gegevens in te zien.

Sluitingsdagen:
Donderdag 9 mei: Hemelvaartsdag
Vrijdag 10 mei: dag na Hemelvaart
Maandag 20 mei: 2e Pinksterdag

Waar vind je ons?

Orthodontistenpraktijk OrthoMere vindt u in Gezondheidscentrum Homerus in het Homeruskwartier in Almere Poort. De praktijk ligt centraal, met verschillende basis- en middelbare scholen in de directe omgeving.

Orthodontistenpraktijk OrthoMere is goed bereikbaar met de fiets, met het openbaar vervoer en met de auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Dat maakt OrthoMere niet alleen uitstekend bereikbaar voor iedereen uit Almere, maar ook voor inwoners van Naarden en Muiderberg.

Wij bezorgen u de mooiste glimlach

Schrijf u in of maak een afspraak