Kaakchirurgie

Chirurgische kaakcorrectie

Staan de kaken van een volwassene niet correct ten opzichte van elkaar? Bij volwassenen kan dit gecorrigeerd worden door een chirurgische kaakcorrectie. Ook uiterlijk, vorm van het aangezicht of positie van onder- of bovenkaak kan reden zijn voor een kaakoperatie. Uw orthodontist en kaakchirurg voeren de kaakoperatie in teamverband uit.

De gebitssituatie en de stand van de kaken bepaalt welke delen van de kaak worden geopereerd. Voor de operatie zet de orthodontist de tanden en kiezen met een vaste beugel recht. Als de tanden netjes in de rij staan, vindt de operatie plaats. Bij de operatie zet de kaakchirurg de bovenkaak, de onderkaak of beiden correct op elkaar. De operatie vindt plaats in de mond. Er zijn dus geen littekens te zien. De orthodontische behandeling wordt ongeveer 6 weken na de operatie weer hervat. De duur daarvan is afhankelijk van de nog te corrigeren gebitsafwijkingen.

De keuze voor een kaakoperatie maakt u altijd na een consult bij de kaakchirurg. Orthodontist en kaakchirurg beoordelen beiden de patiënt. Samen bepalen zij wat de beste behandeling voor elke individuele patiënt is. Vervolgens stellen zij een behandelplan op, en bespreken dit met de patiënt.

Geplande afspraken inzien?
Controleren wanneer uw afspraak gepland staat? Log in via MijnBeugelOnline om uw gegevens in te zien.

Werken bij OrthoMere?
Bekijk dan de vacatures op onze website!

Waar vind je ons?

Orthodontistenpraktijk OrthoMere vindt u in Gezondheidscentrum Homerus in het Homeruskwartier in Almere Poort. De praktijk ligt centraal, met verschillende basis- en middelbare scholen in de directe omgeving.

Orthodontistenpraktijk OrthoMere is goed bereikbaar met de fiets, met het openbaar vervoer en met de auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Dat maakt OrthoMere niet alleen uitstekend bereikbaar voor iedereen uit Almere, maar ook voor inwoners van Naarden en Muiderberg.

Wij bezorgen u de mooiste glimlach

Schrijf u in of maak een afspraak