Retentiebeugels

 • Spalk volwassenen
 • Spalk volwassenen

  Een spalk krijg je als de actieve behandeling klaar is. Hij blijft voor de rest van je leven zitten. Een spalk is een dun metalen draadje aan de binnenkant van de voortanden. Hij zorgt dat je tanden en kiezen in de juiste stand blijven staan. Tanden hebben namelijk de neiging terug te groeien in hun oorspronkelijke stand.

 • Orthodontic Invisible Retainer (OIR)
 • Orthodontic Invisible Retainer (OIR)

  Een Orthodontic Invisible Retainer (OIR) is een doorzichtig hoesje dat je over de tanden en kiezen schuift. Het hoesje sluit precies aan op je gebit, zodat je tanden en kiezen niet weg kunnen schuiven. Draag deze beugel precies zoals het moet, want hij zorgt dat je tanden en kiezen in de juiste stand blijven staan. Tanden hebben namelijk de neiging terug te groeien in hun oorspronkelijke stand.

 • Retentieplaat Hawley plaat
 • Retentieplaat Hawley plaat

  De Hawley plaat is een uitneembaar plaatje wat op het gehemelte gedrukt wordt. Hierbij loopt een ijzerdraad aan de voorkant over je voortanden waardoor de boventanden vastgehouden worden. Dit stabiliseert je rechtgezette tanden en kiezen, zodat ze vast kunnen groeien op hun plaats. Draag de plaat net zolang totdat je tanden en kiezen stabiel staan.

  De Hawley plaat lijkt op een plaatbeugel. Het verschil is dat de Hawley plaat de tanden op hun plek vasthoudt, terwijl de plaatbeugel de tanden juist verplaatst.

Waar vind je ons?

Orthodontistenpraktijk OrthoMere vindt u in Gezondheidscentrum Homerus in het Homeruskwartier in Almere Poort. De praktijk ligt centraal, met verschillende basis- en middelbare scholen in de directe omgeving.

Orthodontistenpraktijk OrthoMere is goed bereikbaar met de fiets, met het openbaar vervoer en met de auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Dat maakt OrthoMere niet alleen uitstekend bereikbaar voor iedereen uit Almere, maar ook voor inwoners van Naarden en Muiderberg.

Wij bezorgen u de mooiste glimlach

Schrijf u in of maak een afspraak