Behandeltraject

Hoe ziet uw behandeltraject er uit?

1. U schrijft zich in
U schrijft zich telefonisch of via de website in. U maakt een afspraak voor uw eerste consult.

2. Uitgebreid onderzoek
Tijdens uw eerste afspraak bekijken we uw gebit en gezicht. We maken digitale kleurenfoto’s, röntgenfoto’s en een 3D-scan van uw gebit. Zo leggen we de huidige situatie van uw gebit gedetailleerd vast. Met al deze informatie kunnen wij een behandelplan opstellen.

3. Uw eerste consult en het bespreken van het behandelplan
Is een beugelbehandeling voor u de beste aanpak? Dan leggen we ons behandelplan aan u voor. We bespreken samen met u wat ons de beste aanpak lijkt. Daarin zijn uw wensen voor ons heel belangrijk. Het is goed mogelijk, dat we uw wens op verschillende manieren kunnen bereiken. In dat geval bespreken we van elke behandeling wat de voor- en nadelen zijn. Natuurlijk krijgt u ook een overzicht van de kosten. Samen met u beslissen we dan welke behandeling het beste bij u past.

4. Uw behandeling
Nadat de beugel is geplaatst, komt u elke 4 á 6 weken bij ons langs voor een controle. Dan bekijken we hoe de behandeling gaat, controleren we uw beugel en passen we hem aan. Tijdens de behandeling zorgt u voor een goede mondhygiëne. Dat betekent heel goed poetsen! Klik hier poetsinstructie vaste beugel voor meer informatie over poetsen tijdens het dragen van een slotjesbeugel. Zorg er ook voor, dat u een uitneembare beugel en elastieken voldoende draagt. Draagt u uw beugel en elastieken niet genoeg? Dan duurt de behandeling langer, of heeft de behandeling niet het beste resultaat.

5. Alles naar wens?
Voordat apparatuur aan het einde van de behandeling wordt verwijderd, bespreken we eerst samen met u het behandelingsresultaat. Bent u tevreden over het resultaat van de behandeling? Dan verwijderen we uw beugel.

6. Een blijvend resultaat
Uw tanden en kiezen staan nu mooi op de juiste plaats. En dat moet natuurlijk zo blijven. Maar tanden kunnen altijd iets verschuiven. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom plaatsen we een draadje (een spalkje) achter uw voortanden. Dit spalkje kan voor altijd blijven zitten. Daar merkt u niets van. Ook krijgt u een Invisible Retainer. Dit is een doorzichtig hoesje voor over de tanden en kiezen van de bovenkaak. Deze beugel draagt u alleen ‘s nachts.

Pijnklachten buiten openingstijden
Heeft u buiten openingstijden last van ernstige klachten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag? Bel dan de Mondzorg Poli via 036-3035290.

Geplande afspraken inzien?
Controleren wanneer uw afspraak gepland staat? Log in via MijnBeugelOnline om uw gegevens in te zien.

Zomersluiting:
Zaterdag 27 juli t/m zondag 11 augustus

Waar vind je ons?

Orthodontistenpraktijk OrthoMere vindt u in Gezondheidscentrum Homerus in het Homeruskwartier in Almere Poort. De praktijk ligt centraal, met verschillende basis- en middelbare scholen in de directe omgeving.

Orthodontistenpraktijk OrthoMere is goed bereikbaar met de fiets, met het openbaar vervoer en met de auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Dat maakt OrthoMere niet alleen uitstekend bereikbaar voor iedereen uit Almere, maar ook voor inwoners van Naarden en Muiderberg.

Wij bezorgen u de mooiste glimlach

Schrijf u in of maak een afspraak