Orthodontie

Orthodontie

De orthodontist is de specialist als het gaat om rechte tanden, een mooie lach en een goed functionerend gebit. Veel kinderen gaan naar een orthodontist voor een beugel. Maar ook steeds meer volwassenen kiezen ervoor om alsnog een beugel te laten plaatsen. Een doorverwijzing kunt u via uw tandarts vragen, maar u kunt ook direct zelf een afspraak maken.

Wat is orthodontie?
Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde. Het houdt zich bezig met het verbeteren van de stand van de tanden in de kaken. Maar de orthodontist doet meer dan alleen tanden recht zetten. Hij houdt zich ook bezig met het beïnvloeden van de groei van kaken zodat een harmonieus gelaat ontstaat.

Wat doet de orthodontist?
Heeft u, of uw kind, vragen of problemen met het gebit? Gebruik de kennis en ervaring van de orthodontist en vraag om advies. De orthodontist kijkt eerst hoe uw tanden of kiezen staan. Dan beoordeelt hij of voor u een beugel wenselijk is. Wanneer u een beugel nodig heeft, worden er afdrukken van uw gebit en gebitsmodellen gemaakt. Ook maakt de orthodontist kleurenfoto’s van uw gezicht en röntgenfoto’s van uw gebit. Daaruit volgt een behandelplan. Een orthodontische behandeling duurt meestal twee tot drie jaar.

Hoe word je orthodontist?
In Nederland word je orthodontist door ruim tien jaar studie. Sinds 1953 is orthodontie officieel erkend als specialisme. Om orthodontist te worden, moet je eerst tandheelkunde hebben gestudeerd. Deze studie tandheelkunde duurt zes jaar. Via een strenge selectieprocedure kun je daarna aan de universiteit de specialistenopleiding tot orthodontist volgen. Dat is een vierjarige fulltime opleiding. Uiteindelijk doe je een afsluitend examen bij een nationale commissie. Zodra je de opleiding met succes hebt afgerond, word je in het erkende specialistenregister van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) ingeschreven.

Specialist
In totaal studeer je dus minstens tien jaar aan de universiteit voordat je orthodontist bent. Deze opleiding is gelijkwaardig met een specialist in een ziekenhuis. Na tien jaar studie heb je een goed overzicht over tandheelkunde en orthodontie. In Nederland is het opleidingsniveau van orthodontisten dus heel hoog.

Pijnklachten buiten openingstijden
Heeft u buiten openingstijden last van ernstige klachten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag? Bel dan de Mondzorg Poli via 036-3035290.

Geplande afspraken inzien?
Controleren wanneer uw afspraak gepland staat? Log in via MijnBeugelOnline om uw gegevens in te zien.

Zomersluiting:
Zaterdag 27 juli t/m zondag 11 augustus

Waar vind je ons?

Orthodontistenpraktijk OrthoMere vindt u in Gezondheidscentrum Homerus in het Homeruskwartier in Almere Poort. De praktijk ligt centraal, met verschillende basis- en middelbare scholen in de directe omgeving.

Orthodontistenpraktijk OrthoMere is goed bereikbaar met de fiets, met het openbaar vervoer en met de auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Dat maakt OrthoMere niet alleen uitstekend bereikbaar voor iedereen uit Almere, maar ook voor inwoners van Naarden en Muiderberg.

Wij bezorgen u de mooiste glimlach

Schrijf u in of maak een afspraak