Uitneembare beugels

Uitneembare beugels zitten niet vast en kunnen zelf worden uitgedaan tijdens het eten en sporten.
Voorbeelden van uitneembare beugels zijn de blokbeugel, de verbredingsplaat, en de buitenbeugel.

 • Verbredingsplaat
 • Verbredingsplaat

  De expansieplaat is een uitneembare plaatbeugel. Hij wordt gebruikt om je bovenkaak te verbreden wanneer er sprake is van ruimtegebrek.

  De expansieplaat is van kunsthars en heeft een schroefje in het midden. Door het schroefje te verstellen wordt je bovenkaak breder.

 • Blokbeugel
 • Blokbeugel

  Een activator of blokbeugel is een uitneembare beugel. Hij corrigeert de stand van je onder- en bovenkaak, zodat je beter kunt kauwen, praten en je mond sluiten. De activator wordt vaak gebruikt bij een overbeet. Bij een overbeet staat je onderkaak te ver naar achteren vergeleken met je bovenkaak.

  De activator is een soort blok met een gedeelte voor je bovenkaak en een gedeelte voor je onderkaak. Het is een beugel waar je tegelijk met je boven- en ondertanden in bijt. De beugel duwt je onderkaak bij het dichtbijten naar voren. Zo remt hij de groei van je bovenkaak en versterkt hij juist de groei van de onderkaak. Na een tijdje passen je kaken beter op elkaar.

  Als je kaken eenmaal goed op elkaar passen, dan verbeteren we de stand van je tanden en kiezen met een andere beugel (bijvoorbeeld een slotjesbeugel).

  Een blokbeugel kan eventueel worden gecombineerd met een headgear (buitenbeugel).

 • Buitenbeugel
 • Buitenbeugel

  Een headgear, ook wel buitenbeugel genoemd, is een uitneembare beugel. Deze beugel wordt gebruikt om de groei van de bovenkaak af te remmen en de kiezen van de bovenkaak naar achter te laten verplaatsen of draaien. Daarnaast wordt de groei van de onderkaak gestimuleerd. Na een tijdje passen je kaken beter op elkaar.

 • Opbeetplaat
 • Opbeetplaat

  De opbeetplaat is een uitneembare beugel, meestal alleen voor de bovenkaak. De opbeetplaat herstelt een diepe beet (verticale overlapping) van je boventanden over
  je ondertanden. Ook wordt de opbeetplaat gebruikt om een slotjesbeugel in de onderkaak te beschermen.

  Deze opbeetplaat is een plaatje van kunsthars dat tegen je gehemelte aan de binnenkant van je tanden zit.

 • Lipbumper
 • Lipbumper

  Een lipbumper – Denholz verplaatst de grote kiezen naar achteren. Zo ontstaat ruimte in je onderkaak. Bij de lipbumper valt je lip over de bumper, en zo komt er druk op je kiezen. Door die druk gaan je kiezen naar achteren. De lipbumper zit vast aan twee ringetjes op je kiezen. De lipbumper zelf is uitneembaar, maar de ringetjes niet.

Waar vind je ons?

Orthodontistenpraktijk OrthoMere vindt u in Gezondheidscentrum Homerus in het Homeruskwartier in Almere Poort. De praktijk ligt centraal, met verschillende basis- en middelbare scholen in de directe omgeving.

Orthodontistenpraktijk OrthoMere is goed bereikbaar met de fiets, met het openbaar vervoer en met de auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Dat maakt OrthoMere niet alleen uitstekend bereikbaar voor iedereen uit Almere, maar ook voor inwoners van Naarden en Muiderberg.

Wij bezorgen u de mooiste glimlach

Schrijf u in of maak een afspraak