Kosten volwassenen

Orthodontietarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt de tarieven voor beugels. De tarieven zijn bij alle orthodontisten in Nederland hetzelfde.

Tarieven

Materiaal- en techniekkosten
U kunt HIER het overzicht in PDF formaat downloaden.

Vergoedingen
De basisverzekering vergoedt onze behandelingen alleen in uitzonderlijk gevallen. Bijvoorbeeld bij aangeboren afwijkingen aan het gezicht of ernstige standsproblemen van kaken en tanden. Maar ook in deze gevallen moet u altijd een aanvraag bij de zorgverzekeraar indienen. De zorgverzekeraar besluit of de behandeling vergoed wordt.

Alle andere orthodontische behandelingen vallen binnen uw aanvullende verzekering. De vergoedingen verschillen per verzekering. Informeer dus altijd bij uw zorgverzekeraar naar de precieze dekking.
Wilt u de verschillende verzekeringspolissen met elkaar vergelijken? Klik dan hier.

Kosten
U ontvangt vóór aanvang van de behandeling een gespecificeerde kostenopgave. De kosten hangen onder andere af van het type beugel. Verder zijn de kosten afhankelijk van het behandelingsverloop en het aantal behandelingen. Een langdurige behandeling kost in het algemeen meer dan een vlot verlopende behandeling.

Facturen via Infomedics
Onze facturen worden verzorgd door Infomedics. Hierdoor houden wij meer tijd over voor u, en weten we zeker dat de facturatie vlot en prettig afgehandeld wordt.

In veel gevallen dient Infomedics de factuur rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering wordt een deel van de rekening door de zorgverzekeraar vergoed. Het deel van de rekening dat niet wordt betaald door de zorgverzekeraar, wordt vervolgens aan u gefactureerd.

De factuur van Infomedics ontvangt u per e-mail (of indien gewenst per post). Zorg er daarom voor dat wij de juiste gegevens van u hebben.

Heeft u een vraag over uw factuur? Infomedics is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur telefonisch te bereiken via 036 – 20 31 900. U kunt ook een e-mail sturen naar rekening@infomedics.nl. Meer informatie over Infomedics vindt u op de website www.infomedics.nl.

Nieuwsberichten:

Draag een mondkapje
Bij het betreden van het pand vragen wij u het dringende mondkapjesadvies van de regering te volgen. Alle mensen vanaf 13 jaar dragen een (niet-medisch) mondkapje in de hal en wachtruimte. Bij Update Coronavirus vindt u al onze coronamaatregelen.

Tijdelijke toeslag meerkosten corona-uitbraak
U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling. Voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met het coronavirus, wordt tijdelijk voor elke afspraak een toeslag (code F902) van €4,26 per patiënt gerekend. Dit is bekend gemaakt door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op 29 juli 2020.

Vakantiesluiting
De praktijk is gesloten van 21 december 2020 t/m 4 januari 2021.

 

Waar vind je ons?

Orthodontistenpraktijk OrthoMere vindt u in Gezondheidscentrum Homerus in het Homeruskwartier in Almere Poort. De praktijk ligt centraal, met verschillende basis- en middelbare scholen in de directe omgeving.

Orthodontistenpraktijk OrthoMere is goed bereikbaar met de fiets, met het openbaar vervoer en met de auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Dat maakt OrthoMere niet alleen uitstekend bereikbaar voor iedereen uit Almere, maar ook voor inwoners van Naarden en Muiderberg.

Wij bezorgen u de mooiste glimlach

Schrijf u in of maak een afspraak